SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Nieuws > Stichting colijnsplaat foto- en documentatiearchief
Stichting colijnsplaat foto- en documentatiearchief
Gepubliceerd door Admin op 2008/12/31 (2749 keer gelezen)
Noord-Beveland is van oorsprong een eiland en de vele havens en steigers waren eeuwenlang de enige verbinding met het eiland. Anno 2009 is Noord-Beveland gelegen aan de belangrijkste toeristische Zeeuwse wateren en de oude steigers - als de iconen uit het verleden - hebben vele verhalen te vertellen. Zij horen onlosmakelijk bij de geschiedenis en de tradities van ons eiland. Wie kent niet de verhalen van hun ouders of voorouders over de veerpont naar Wolphaartsdijk of naar Zierikzee?

Voor wie het verhaal van de vissershaven in Colijnsplaat en daarmee het verhaal van de Houten Steigers wil lezen raad ik aan om door te klikken naar de informatie hierover van de Stichting Colijnsplaat foto- en documentatiearchief, met als historische Rots in de Branding, Gerard de Fouw.

Bent u zelf nog in het bezit van historisch materiaal over de Vissershaven van Colijnsplaat of wellicht ander historisch materiaal over ons dorp? Stel dit dan a.u.b. ter beschikking aan deze stichting, bijvoorbeeld door het materiaal te doneren of door het in te laten scannen! Kijk voor de Contactgegevens.

  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel