SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Algemeen > De actie heeft heel wat te weeg gebracht
De actie heeft heel wat te weeg gebracht
Gepubliceerd door Hendrikjan op 2009/5/8 (2928 keer gelezen)

orige week heeft het eerste gesprek op het gemeentehuis plaatsgevonden over de invulling van de afspraken zoals die in het raadsbesluit zijn vastgelegd.

Als eerste stap zal nu door de gemeente aan de Grontmij opdracht worden gegeven om aan de hand van het bestaande onderzoeksrapport een nieuw rapport te maken voor de renovatie van en het onderhoud aan de steigers in het westelijke havendeel. Dit rapport zal gemaakt worden op basis van nieuwe uitgangspunten waarbij de belangrijkste is dat de constructieve eisen worden afgestemd op het gebruik van de steigers door uitsluitend voetgangers. Dit is wijze waarop de steigers de afgelopen jaren gebruikt zijn.

Totaal zijn er nu 164 vrienden. Iedereen krijgt in de week van 11 tot 16 mei bericht en een update van de stand van zaken.

Als gevolg van de gevoerde actie om de steigers te behouden is door de dorpsraad van Colijnsplaat ook verder nagedacht over de problematiek rond de vissershaven, het havenplateau en de oude gedempte haven. Dit heeft ondermeer een “Planologische en economische verkenning haven Colijnsplaat” voortgebracht. Deze verkenning met een aanvulling over werkgelegenheid is inmiddels aan het college en de gemeenteraad van Colijnsplaat aangeboden. Meer hierover binnenkort op de nieuwe website van de dorpsraad www.dorpsraadcolijnsplaat.nl

Inmiddels is er ook een plan voor het oprichten van een museum ontstaan. Dit plan zal op 19 mei a.s. worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van de Sociëteit Noord-Beveland. Belangstellenden zijn op dinsdag 19 mei 2009 vanaf 19.30 uur van harte welkom in “de Korenbeurs” te Kortgene. Het plan dingt mee naar de Toekomstprijs 2009. Alle informatie over het nieuwe museum in Colijnsplaat kunt u binnenkort vinden op de website www.museumcolijnsplaat.nl
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel